​Predstavljen prijedlog Strategije NIPP-a 2020 u okviru 11. radionice NIPP-a

Na tragu aktivnosti usvajanja Strategije NIPP-a 2020 potvrđenoj od strane Vijeća NIPP-a, dana 9. svibnja 2017. godine u Državnoj geodetskoj upravi održana je 11. NIPP radionica. Istoj je prisustvovalo 47 sudionika, predstavnika 28 institucija, subjekata NIPP-a.
 
Slika prikazuje Tomislava Cicelija prilikom predstavljanja Strategije NIPP-a.

Okupljene sudionike na početku radionice, pozdravila je Ljerka Marić, načelnica sektora za Infrastrukturu prostornih podataka Državne geodetske uprave koja je naglasila važnost donošenja Strategije NIPP-a za sve dionike NIPP-a.

Tomislav Ciceli, voditelj Službe za NIPP, predstavio je samu strategiju s fokusom na osnovne elemente; viziju, misiju i strateške ciljeve. Kao krajnji cilj NIPP istaknuta je vizija koja glasi „Svatko može lako pronaći, razumjeti i koristiti prostorne podatke.“
Također su izložene i aktivnosti na razini svakog strateškog cilja kojima se planira njihova realizacija.
 
Slika prikazuje sudionike 11. NIPP radionice održane u prostorijama Državne geodetske uprave.

U nastavku, otvorena je aktivna diskusija među sudionicima koji su iskazali zadovoljstvo napisanom strategijom i planiranim aktivnostima te istaknuli potrebu za jačanjem međuinstitucionalne suradnje u svrhu postizanja zadanih nam ciljeva i obveza. Od sudionika je zatraženo da dostave svoje komentare i prijedloge do zadanog im termina kako bi se na vrijeme ispunili svi preduvjeti za donošenje strategije.
 
Slika prikazuje aktivnu diskusiju koja se razvila među sudionicima 11. NIPP radionice prilikom koje su postavljana brojna pitanja.

Slika prikazuje postavljanje pitanja i komentiranje Strategije NIPP-a od strane sudionika 11. NIPP radionice.

Sama strategija dostupna je kroz sustav za Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću koje je otvoreno do 18.05.2017. godine do kada je moguće dostaviti komentare, prijedloge ili sugestije na predloženu strategiju.