Objavljen program za Inspire-Geospatial World Forum 2015

INSPIRE-Geospatial World Forum 2015, prva zajednička konferencija organizirana od strane Europske Komisije i agencije za Geoprostorne medije i komunikacije (Geospatial Media and Communications) objavila je potpuni program konferencije. Petodnevna konferencija koja se odvija u terminu od 25.-29. svibnja 2015. u Lisabonu, Portugal, imati će 4 plenarne sesije i ekskluzivni panel s ministrima, 30 i više tematskih sesija, te više od 35 radionica uz izložbu koja će se održavati tijekom čitave konferencije.

Geoprostorni mediji i komunikacije objavili su prvi „line-up“ glavnih govornika konferencije. Impresivan popis uključuje kreatore politike: Karl Falkenberga, glavnog direktora DG za okoliš Europske Komisije, Dorine Burmanje, predsjednicu izvršnog odbora, Nizozemski katastar, Vladimir Šucha, glavni direktor, JRC, te mnoge druge.

Očekuje se 2000 predstavnika iz više od 80 zemalja diljem svijeta. Suorganizator je Directorate General for Territorial Development, Portugal (DGT), a konferencija je podržana s više od 25 međunarodnih partnera.

Svi zainteresirani pozivaju se na raniju registraciju prije 10.ožujka 2015. kako bi iskoristili popust do 30%. Cijeli program dostupan je na web stranicama konferencije: http://www.geospatialworldforum.org/PS.html.