INSPIRE platforma tematskih grupa

Inicijativa Europske komisije, INSPIRE platforma tematskih grupa, povezana je s INSPIRE okvirom za održavanje i provedbu s ciljem podrške provedbe INSPIRE-a u zemljama članicama.

Sve infrastrukture, s time da INSPIRE nije iznimka, zahtijevaju održavanje i napredak. Iskustva stečena tijekom razvoja Tehničkih specifikacija kao i lekcije naučene provedbom infrastrukture, posebno u području tema, moraju se dijeliti kako bi se optimizirala izvedba infrastruktura koje moraju zadovoljiti ciljeve politike i povećati iskoristivost unutar područja neke teme. Kako bi se pomoglo u budućem razvoju INSPIRE-a i kako bi se pomoglo ugraditi ga u tehničku praksu unutar određenog raspona zajednice, moraju se uspostaviti on-line tematske platforme  kojima bi se razmjenjivala iskustva specifična za određenu temu.

Ova platforma je razvijena unutar INSPIRE foruma i predstavlja ulaznu točku za provoditelje INSPIRE-a i korisnike da dijele iskustva, najbolje prakse, pitaju i rješavaju probleme u svojim tematskim područjima.

Svaka od devet INSPIRE tematskih grupa ima moderatora koji vodi i sudjeluje u diskusijama, identificira primjere najboljih praksi i ključnih problema, identificirajući relevantne projekte i programska rješenja.

Više o svemu možete pročitati na https://themes.jrc.ec.europa.eu/.