Geoportal NIPP-a predstavljen u godišnjaku EuroGeographicsa

Uspostava Geoportal NIPP-a prepoznata je kao važno dostignuće u domeni prostornih informacija, kako za Republiku Hrvatsku tako i za cijelu europsku zajednicu. To je vidljivo u godišnjem izvješću Eurogeographicsa.

Slika prikazuje publikaciju koju na godišnjoj razini izdaje Eurogeographics.

Eurogeographics predstavlja krovnu organizacija za europske institucije u domeni nacionalnih prostornih podataka, kartografije i katastra. Trenutačno okuplja 60 organizacija iz 46 zemalja Europe. Sve države članice svake godine zajedno ulažu 1.5 bilijuna dolara u razvoj geoinformacija koristeći najsuvremeniju tehnologiju putem koje kreiraju, upravljaju, održavaju i čine dostupnima mjerodavne nacionalne baze podataka.

Na godišnjoj razini Eurogeographics izdaje publikaciju koja predstavlja godišnji izvještaj sa pregledom najznačajnijih aktivnosti u domeni prostornih podataka zemalja članica. U izvješću iz 2013. godine Republika Hrvatska predstavljana je sa prijenosom INSPIRE Direktive (Eurogeographics Izvješće iz 2013.), a ove godine  Geoportalom NIPP-a koji je na Danima infrastrukture prostornih podataka 2014. predstavio ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović.
Cijelo izvješće možete pročitati ovdje.