Održana treća radionica u sklopu projekta Attract SEE

U Koprivnici je 22. svibnja 2014. u u organizaciji Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije održana treća radionica o atraktivnosti prostora u sklopu provođenja projekta Attract SEE koji se odvija u sklopu programa za jugoistočnu Europu.

Cilj projekta je uspostaviti model sustava praćenja stanja u prostoru koji će dati korisne rezultate i podršku upravljanju prostornim razvojem i provedbu u svim partnerskim zemljama i regijama.

Tomislav Ciceli ispred Državne geodetske uprave (koja ima status promatrača u ovom projektu) prezentirao je pregled aktivnosti s naglaskom na praćenje uspostave NIPP-a i analizu prispjelih rezultata. Mladen Matica koordinator projekta na pilot području Koprivničko-križevačke županije prezentirao je projekt i izvješće o atraktivnosti prostora Koprivničko-križevačke županije, a Vlatko Roland osvrnuo se na geoportale u Republici Hrvatskoj. Roman Sabol iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje prenio je iskustva u svakodnevnom korištenju GIS-a u županijskom centru Koprivnica 112.

Na radionici je sudjelovalo 25 stručnjaka u čijoj domeni rada su prostorni podaci. Cilj ove treće radionice bio je prikazati napredak u provođenju Zakona o NIPP-u, razmjena iskustava u korištenju GIS-a, analiza atraktivnosti prostora i diskusija o navedenim temama.