Objavljen CEF poziv za podnošenje prijedloga projekata

Connecting Europe Facility (CEF) je ključni instrument financiranja EU za promicanje rasta, radnih mjesta i konkurentnosti kroz ciljano ulaganje u infrastrukturu na europskoj razini. CEF podržava razvoj visoko kvalitetnih, održivih i efikasno povezanih transeuropskih mreža na području prometa, energetike i digitalne usluge.

Programom rada CEF telekomunikacije 2016 predviđena je potpora od ukupno 70 milijuna eura za projekte u području općih usluga. Potpore iz CEF telekomunikacije programa pomoći će europskim javnim upravama i tvrtkama u spajanju na temeljne platforme za digitalne usluge koje su predmet poziva.

Za projekte koji se tiču otvorenih podataka predviđeno je ukupno 3,5 milijuna eura potpore. Kako bi podržao proces prekograničnog usklađivanja, poziv se odnosi na spajanje/usklađivanje skupova podataka koji pokrivaju prekogranična područja u prioritetnim domenama. Kao jedan od ciljeva projekta javnih otvorenih podataka navodi se prednost domeni prostornih podataka. Poziv je otvoren od 12.05.-15.09.2016.

Sve informacije o općim ciljevima i aktivnostima planiranim u ovoj godini u okviru CEF telekomunikacije može se pronaći u Programu rada.
Virtualni Info dan za CEF telekomunikacije 2016, 2 poziv, održava se 3. lipnja 2016. godine.