Posjet učenika Geodetske tehničke škole Zagreb

U utorak, 25. travnja 2017. godine Državna geodetska uprava ugostila je učenike četvrtog razreda Geodetske tehničke škole Zagreb i njihovog profesora Ratka Medana.
 
Slika prikazuje učenike četvrtog razreda Geodetske tehničke škole i predstavnike Državne geodetske uprave.

Zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković, poželio je dobrodošlicu mladim gostima, ukazao na osobitosti njihove buduće struke, opisao aktivnosti Državne geodetske uprave te poželio uspjeh kako u nastavku školovanja tako i ubuduće.
 
Kako bi učenike pobliže upoznali s načinom rada uprave, načelnica Sektora za infrastrukturu prostornih podataka, Ljerka Marić, prezentirala je ustrojstvo Državne geodetske uprave, djelokrug rada, svakodnevne aktivnosti kao i proizvode i usluge koji se nude.
 
Slika prikazuje prezentaciju Ive Gašparović koja je prezentirana učenicima četvrtog razreda Geodetske tehničke škole.

Zvonko Štefan prezentirao je povijesni razvoj Registra geografskih imena te prikazao proces izrade i aktivnosti koje se provode u okviru registra. U nastavku održane su prezentacije posvećene Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka. Tomislav Ciceli, voditelj Službe za Nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka predstavio je aktivnosti NIPP-a i ciljeve kojima NIPP teži, objasnio je put NIPP-a u europskim okvirima i obaveze koje proizlaze iz INSPIRE direktive. Iva Gašparović predstavila je osnovne informacije o Geoportalu NIPP-a i Katalogu metapodataka, a predavanja su završila s prezentacijom Tanje Rodin koja je opisala postupak izrade godišnjeg izvješća o praćenju uspostave, održavanja i razvoja NIPP-a te prikazala usporedbu Hrvatske u odnosu na druge zemlje Europske unije.
 
Slika prikazuje zajedničku fotografiju učenika četvrtog razreda Geodetske tehniče škole, njihovog profesora i predstavnike Državne geodetske uprave.

Iako je ovo samo dio proizvoda i aktivnosti kojima se Državne geodetske uprava bavi, nadamo se da smo učenike dodatno zainteresirali za nastavak školovanja te jednog dana za rad u upravi.