Održan šesti sastanak INSPIRE stručne skupine za upravljačka pitanja INSPIRE-a

INSPIRE stručna skupina za upravljačka pitanja (MIG-P) osnovana je 2013. godine i za svoj cilj ima donijeti razmjenu iskustava i dobre prakse vezane uz provedbu INSPIRE direktive i provedbenih pravila, identificirati i davati savjete o prioritetnim pitanjima, identificirati probleme vezane uz provedbu INSPIRE-a te pripremiti i redovito ažurirati radni program za održavanje i provedbu INSPIRE-a.
Na 6. sastanku stručne skupine, održanom u Bruxellesu 13. i 14. lipnja 2017. godine, obrađene su slijedeće teme:
·        informiranje o statusu inicijativa Komisije - Izvještaj o praćenju provedbe INSPIRE-a 2016, sažetci zemalja članica (engl. Country fishe), studija INSPIRE dijeljenja podataka, pristupa i korištenja i prezentacija ažuriranog geoportala,
·        pregled napretka, osvrt i rasprava na temu Radnog programa održavanja i provedbe INSPIRE-a,
·        suradnja sa međunarodnim tijelima za standardizaciju,
·        INSPIRE konferencija 2017.
Po završetku MIG-P satstanka, 14. lipnja 2017. godine održan i 12. sastanak INSPIRE Odbora na temu moguće revizije provedbenih pravila i potpore odbora na predložene promjene. Na šestom sastanku INSPIRE stručne skupine za upravljačka pitanja INSPIRE-a i 12. sastanku INSPIRE Odbora ispred Republike Hrvatske je sudjelovala Ljerka Marić, načelnica Sektora za infrastrukturu prostornih podataka.
Detalji svih sastanaka su dostupni na mrežnoj stranici https://ies-svn.jrc.ec.europa.eu/projects/mig-p/