Održan 12. sastanak Odbora NIPP-a

Dana 6.11.2018. godine u 14 sati održan je sastanak Odbora Nacionalne infrastrukture prostornih podataka u prostorijama Državne geodetske uprave. Sastanku je predsjedao ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod.

Sastanku su prisustvovali Tanja Pušelj Ostroški, predstavnica HUP-a, Žaklina Čizmović iz Državnog zavoda za statistiku, voditelji radnih skupina Dragan Divjak, Ratko Medan (zamjenik voditeljice) i Tomislav Ciceli, te Ljerka Marić ispred Nacionalne kontaktne točke.
 
Slika prikazuje predsjedanje ravnatelja Državne geodetske uprave dr. sc. Damira Šanteka, 12. sastankom Odbora NIPP-a.
 
Članovima odbora predstavljeno je Izvješće o provedbi Strategije NIPP-a i postotak izvršenosti određenih aktivnosti prema Strateškom planu NIPP-a. Zaključeno je kako će se neke aktivnosti završiti do kraja godine, a neke će se prebaciti na sljedeću godinu, pogotovo aktivnosti planirane u okviru ESF projekta čiji je početak pomaknut prema kraju 2018. godine.
 
Slika prikazuje članove Odbora NIPP-a u prostorijama Državne geodetske uprave.
 
Zbog izmjena u zakonodavstvu Europske unije izgledno je da će Zakon o NIPP-u morati ići u još jedne izmjene i to u sljedećoj godini.
 
Voditelji radnih skupina prezentirali su dosadašnji rad i predstavili planove koje imaju do kraja ove godine. Istaknuli su zainteresiranost članova za aktivnim sudjelovanjem u zadacima koji su radnim skupinama dodijeljeni početkom godine.