Održana 16. NIPP radionica

Šesnaesta NIPP radionica pod nazivom „Državna geodetska uprava kao subjekt NIPP-a“ održana je dana 10. listopada 2019. godine u prostorijama Državne geodetske uprave. Ova je radionica bila namijenjena djelatnicima Državne geodetske uprave koji su odgovorni za izvore prostornih podataka u nadležnosti Državne geodetske uprave.
 
Slika prikazuje uvodno izlaganje T. Cicelija na radionici namijenjenoj djelatnicima Državne geodetske uprave.

Radionicu je otvorio mr. sc. Tomislav Ciceli, a sve prisutne je pozdravila i načelnica Sektora za infrastrukturu prostornih podataka mr. sc. Ljerka Marić. Mr. sc. Tomislav Ciceli je u uvodnom dijelu radionice naglasio važnost Državne geodetske uprave kao subjekta NIPP-a, te cilja same radionice da DGU postane primjer najbolje prakse u NIPP-u.

Drugi dio radionice je bio posvećen praktičnom radu uz voditeljicu mr. sc. Tanju Rodin. Tako su sudionici radionice kroz tri cilja obrađena u uvodnom predavanju, radili na podizanju kvalitete izvora prostornih podataka koji su u njihovoj nadležnosti.
 
Slika prikazuje sudionike radionice pod nazivom "Državna geodetska uprava kao subjekt NIPP-a" održane u prostorijama Državne geodetske uprave.

Završno je zaključeno da Državna geodetska uprava kao Nacionalna kontaktna točke nastavlja rad na podizanju svijesti o kvaliteti prijavljenih izvora prostornih podataka, te da će se na ovu temu održati još radionica.

Detaljnije o samoj radionici možete pročitati na sljedećoj poveznici.