Izrađen modul „Primjer dobre prakse“ na Geoportalu NIPP-a

Na Geoportalu NIPP-a objavljen je modul „Primjer dobre prakse za korištenje prostornih podataka NIPP-a“ u sklopu preglednika Geoportala NIPP-a, a pristup je omogućen svim korisnicima na poveznici: https://geoportal.nipp.hr/viewer/.
 
Modul se temelji na prostornim podacima NIPP-a koji su dostupni putem mrežnih usluga te provodi analize odnosa više različitih slojeva prostornih podataka interesantnih korisniku kao primjer dobre prakse korištenja prostornih podataka NIPP-a i time služi kao primjer interoperabilnosti podataka.
 
Slika prikazuje modul "Primjer dobre prakse za korištenje prostornih podataka NIPP-a" koji je objavljen na Geoportalu NIPP-a
 
Alat za sada nudi dvije prostorne analize, pronalaženje objekata jednog sloja koji su unutar zadane udaljenosti od objekata drugog sloja te pronalaženje objekata jednog sloja koji su u presjeku s objektima drugog sloja. Navedene analize izvode se na podacima: Katastarskih čestica i katastarskih općina, Registra geografskih imena i kućnih brojeva Registra prostornih jedinica. S obzirom da su mogućnosti primjene NIPP-a široke alat je koncipiran na način da pruži kvalitetan temelj lakšem budućem proširivanju modula.
 
Izrada i implementacija modula sufinancirana je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF), sukladno Operativnom programu „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, a u okviru Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava KK.02.2.1.01.0016 „Povećanje dostupnosti prostornih podataka NIPP-a putem e-usluga“.
Logo projekta "Povećanje dostupnosti prostornih podataka NIPP-a putem e-usluga".
Lenta Europske unije, Republike Hrvatske - Državne geodetske uprave, Europskih strukturnih i investicijskih fondova te Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.