Održana 12. sjednica Vijeća NIPP-a

Dana 28.04.2015 u prostorima Državne geodetske uprave održana je 12. sjednica Vijeća NIPP-a kojom je predsjedavala predsjednica Vijeća, ministrica gđa Mrak-Taritaš.  Uz redovne točke poput usvajanja plana rada Vijeća za 2015 godinu, te Izvješća o uspostavi NIPP-a za 2014 godinu, Vijeću je prezentiran Sporazum o pristupu, razmjeni i korištenju prostornih podataka, te Nacionalni geoportal (Geoportal NIPP-a).

Vijeće je prepoznalo da je trenutak da se intenzivnije krene ka ispunjavaju obaveza prema NIPP-u  opisivanjem postojećih izvora metapodacima, te uspostavom mrežnih usluga propisanih INSPIRE vremenskim okvirom, odnosno Zakonom o NIPP-u.  Od strane ministrice gđe Mrak Taritaš naglašena je potreba za uključivanjem novih subjekata, prvenstveno onih velikih sustava u vlasništvu države koji koriste i stvaraju prostorne podatke za objekte infrastrukturne važnosti. Temeljem  zaključaka DGU, kao Nacionala kontaktna točka zadužena je za provedbu navedenih aktivnosti u što kraćem periodu.

Vezano za kadrovska pitanja Vijeće je imenovalo mr.sc. Tomislava Cicelija za voditelja Radne skupine za prostorne podatke.