Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Suradnja DHMZ-a i DGU-a u okviru NIPP-a

Dana 4. ožujka 2014. godine u središnjem uredu Državne geodetske uprave je održan sastanak između Državne hidrometeorološkog zavoda i Državne geodetske uprave.  Ravnatelji obiju institucija, g Danko Markovinović ispred DGU-a i g. Ivan Čačić ispred DHMZ, iskazali su obostrani interes za aktivnijom suradnjom između ova dva naizgled različita područja koja imaju puno zajedničkog u domeni prostornih podataka i dijeljenju  istih.

Ravnatelj DHMZ-a g. Ivan Čačić naglasio  je veliki interes za aktivnijim uključenjem DHMZ-a u NIPP, te istaknuo prednosti koje NIPP nudi kao temelj za izgradnju tematskih infrastruktura prostornih podataka.

Na sastanku je gđa Ljerka Marić prezentirala pregled razvoja NIPP-a, a g. Tomislav Ciceli se osvrnuo na propise koji definiraju uspostavu NIPP-a i INSPIRE-a.

Ovim sastankom otvoren je prostor za suradnju i s ostalim subjektima NIPP-a koji su prema Zakonu o NIPP-u dužni svoje prostorne podatke uključiti u NIPP. Nacionalna kontaktna točka je otvorena za daljnje suradnje i iskazani interes svakog člana NIPP zajednice.