Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Održana javna rasprava o Akcijskom planu eUprava 2016. - 2020.

Europska komisija provela je savjetovanje o novom Akcijskom planu eUprava 2016. - 2020., jednom od postupaka za dovršetak Digitalnog jedinstvenog tržišta, kao što je najavljeno u Priopćenju o Strategiji o digitalnom jedinstvenom tržištu za Europu.
Novi Akcijski plan eUprava 2016. – 2020. rješavat će potrebe, zahtjeve i očekivanja Europskih građana i tvrtki s obzirom na isporuku, učinkovitost i dostupnost vladinih usluga u EU.
Ova rasprava nastojala je okupiti različite poglede građana, tvrtki ili privatnih organizacija te nacionalnih, regionalnih i/ili lokalnih javnih uprava. Odgovori će se analizirati zajedno s državama članicama i pomoći će u definiranju novog Akcijskog plana eUprave 2016.-2020. Komisija će koristiti stavove i prikupljene podatke za definiranje opsega i vizije novog plana, njegove aktivnosti, uključivanja korisnika, prekogranične interoperabilnosti vladinih usluga, ključnih aktivatora, kao i organizaciju plana s obzirom na brze promjene u digitalnoj tehnologiji i samo društvo koje može zahtijevati nove politike i javne usluge.
Poveznica prema Priopćenju Europske komisije dostupna je ovdje, a povratne informacije mogu se osigurati na svim službenim jezicima EU-a.

Odgovori su traženi od:
• građana,
• tvrtki,
• tijela javne uprave na svim razinama (međunarodne, širom EU-a, nacionalne, regionalne i/ili lokalne).

Trajanje
30. listopad 2015. - 22. siječnja 2016. (12 tjedana)