Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

GSDI 15 svjetska konferencija

Global Spatial Data Infrastructure (GSDI) osnovana je 2004. godine kao umrežena organizacija akademskih i istraživačkih institucija, vladinih agencija, komercijalnih geomatičkih tvrtki, nacionalnih i regionalnih geoinformatičkih organizacija i pojedinaca iz cijelog svijeta. Svrha organizacije je promicanje međunarodne suradnje i suradnje u potpori lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj infrastrukturi prostornih podataka (IPP), istraživanja i implementacije koji će omogućiti narodima bolje rješavanje socijalnih, ekonomskih i ekoloških pitanja od važnosti, uključujući održivi razvoj.

Od 1996. godine, organizacija održava GSDI svjetsku konferenciju, nudeći značajne mogućnosti umrežavanja i priliku da IPP istraživači predstave svoje najnovije radove, izazove i rješenja. GSDI 15 konferencija, koja se održava u Tajvanu od 28. studenog do 2. prosinca 2016., pod temom "Prostorno osposobljavanje u pametnoj domovini" pruža idealnu priliku za pokazivanje razvoja svoje IPP međunarodnoj publici i učenje iz tuđih iskustava. Brojni doprinosi članica, uključujući Ordnance Survey, Kadaster i NLS Finske, već su prihvaćeni za izlaganje, ali GSDI, čiji je jedan od osnivača EuroGeographics, pozdravlja druge prijave.

Tijekom konferencije pozvani predavači Mark Reichardt, predsjednik Open Geospatial Consortiuma, Barbara Ryan, Glavna tajnica međuvladine grupe za opažanja Zemlje, Ed Parsons, geoprostorni tehnolog Googlea i Greg Scott, međuregionalni savjetnik za upravljanje geoprostornim informacijama u statističkom odjelu Ujedinjenih naroda održati će predavanja koja potiču na razmišljanja o stanju, trendovima i budućnosti infrastrukture prostornih podataka.

Pozvani ste i potaknuti da predstavite i raspravite svoje IPP projekte i programe, učite od stručnjaka i proširite svoju profesionalnu mrežu. GSDI 15 nudi brojne mogućnosti za usmeno izlaganje sažetaka i radova.
Kako bi se povećala mogućnost za više doprinosa iz europskih geodetskih i drugih organizacija, rok za predaju sažetaka produljen je za još mjesec dana. Prijedlozi za radionice i poster prezentacije također su dobrodošli.
Rok za dostavu sažetaka je 1. lipnja 2016.