Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Održana konstituirajuća sjednica 5. saziva Vijeća NIPP-a

Na svojoj 26. sjednici održanoj 16. ožujka 2017. godine Vlada Republike Hrvatske donijela je rješenje o imenovanju predsjednika i članova Vijeća Nacionalne infrastrukture prostornih podataka. Konstituirajuća sjednica 5. saziva Vijeća NIPP-a održana je 7. travnja 2017. godine u prostorijama Državne geodetske uprave. Sjednicom je predsjedao dr. sc. Milan Rezo, pomoćnik ministra za dozvole državnog značaja u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Sjednici je prisustvovalo 14 članova Vijeća od njih 17 koji su u Vijeću NIPP-a.
 
Slika prikazuje članove 5. saziva Vijeća NIPP-a na konstituirajućoj sjednici kojom je predsjedao Milan Rezo u prostorijama Državne geodetske uprave.
 
Od važnijih stvari koje je potrebno istaknuti je prezentacija radne verzije Strategije NIPP-a koja je jednoglasno prihvaćena, a njeno usvajanje na Vladi RH planirano je za lipanj 2017. godine. Donesen je zaključak da će Izvješće o uspostavi NIPP-a za 2016. biti podneseno Vladi RH te je usvojen i Plan rada Vijeća za 2017. godinu. Također je jednoglasno usvojen plan restrukturiranja radnih skupina.
 
Prepoznata je potreba uključivanja jedinica lokalne samouprave u NIPP te je predloženo nekoliko načina koji bi s političke razine potaknuli lokalnu samoupravu da svoje podatke prijavi u NIPP što su po Zakonu o NIPP-u (NN 56/13) i obavezni.