Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Otvoreno javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Strategije NIPP-a 2020

Državna geodetska uprava je u svojstvu Nacionalne kontaktne točke za Nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka izradila prijedlog Strategije NIPP-a 2020. u sklopu koje je detaljno razrađen Strateški plan i aktivnosti za razdoblje 2017. – 2018. godine.

Cilj NIPP-a je učiniti prostorne podatke u nadležnosti tijela javne vlasti dostupne na jednostavan način te omogućiti interoperabilnost i ponovnu uporabu navedenih podataka.

Namjena Strategije NIPP-a je dati glavne smjernice uspostave NIPP-a, s posebnim osvrtom na provedbu Direktive 2007/2/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 14. ožujka 2007. o uspostavljanju infrastrukture za prostorne informacije u Europskoj zajednici (INSPIRE), za vremensko razdoblje od 2017. - 2020. Strategija uključuje definiciju vizije, misije, analizu trenutnog stanja, pregled razvojnih prioriteta NIPP-a te vremenski okvir, s razradom strateških ciljeva i aktivnosti. Plan održavanja i razvoja NIPP-a temelji se na nacionalnim potrebama i zahtjevima koji proizlaze iz hrvatskog pristupanja Europskoj uniji.

Savjetovanje je otvoreno do 18. svibnja 2017. godine i možete mu pristupiti preko mrežne stranice e-Savjetovanja.