Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Održana 18. NIPP radionica

Osamnaesta NIPP radionica pod nazivom „Razvoj modela i mjera za dijeljenje skupova i usluga prostornih podataka“ održana je 3. lipnja 2020. godine. Radionica je organizirana u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu Nacionalne infrastrukture prostornih podataka“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (ESF), a bila je namijenjena dionicima NIPP-a – lokalnim promotorima i subjektima NIPP-a.
Slika prikazuje virtualno sklapanje sporazuma kakvi se sklapaju prilikom prihvaćanja dozvola i uvjeta korištenja prostornih podataka na mrežnim stranicama.

Ovo je prva radionica koja je organizirana kao virtualna radionica, a održali su je, u suradnji s Nacionalnom kontaktnom točkom, izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković sa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i mr. sc. Dragan Divjak iz tvrtke List Geoinformatika.

Cilj radionice je bio upoznavanje dionika s pravnom osnovom u području dozvola i uvjeta korištenja prostornih podataka te analiza postojećeg stanja i definiranja potreba kako bi se izradile dozvole za korištenje prostornih podataka.

Kao što je to bio slučaj i sa prethodnima, i na ovoj radionici je prisustvovao veliki broj zainteresiranih sudionika, oko 50, koji su aktivno sudjelovali u popunjavanju upitnika u svrhu donošenja što boljih modela i mjera za dijeljenje prostornih podataka.
Slika prikazuje lentu Europskog socijalnog fonda s logom Europske unije, Europskih strukturnih i investicijskih fondova, te Europskog socijalnog fonda.