Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Podaci Registra geografskih imena uključeni u preglednik GeoHrvatska

Na pregledniku GeoHrvatska omogućen je pristup podacima Registra geografskih imena. Radi se o prikazu triju objektnih vrsta navedenog Registra: vrtići, škole i bolnice, koji su dostupni u tematskim kategorijama Kvaliteta okoline i Zemljište.
 
Registar geografskih imena sadrži geografska imena (endonime) na teritoriju Republike Hrvatske koja se unose iz različitih službenih dokumenata. Podaci o geografskim imenima vrtića i škola su preuzeti iz popisa koje vodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok su geografska imena bolnica preuzeta iz popisa Ministarstva zdravstva.
 
Državna geodetska uprava nastavlja s razvojem preglednika GeoHrvatska uključivanjem službenih prostornih podataka Republike Hrvatske, kako bi se povećala njihova dostupnost i daljnje korištenje. Podaci se pri tome prikazuju na pregledniku primjenom mrežnih usluga koje poslužuje institucija nadležna za njihovo vođenje.
 
Podacima Registra geografskih imena, odnosno pripadajuće tri objektne vrste: vrtići, škole i bolnice, ali i brojnim drugim prostornim podacima, možete pristupiti putem slijedećih poveznica:  https://geohrvatska.hr/viewer/?themeId=1, kao i na https://geohrvatska.hr/viewer/?themeId=2