Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Imenovan 7. saziv Vijeća NIPP-a

Na temelju članka 31. stavka 4. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (NN 150/11, 119/14, 93/16, 116/18) i članka 27. stavka 1. Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka (NN 56/13, 52/18, 50/20) Vlada Republike Hrvatske je na svojoj 24. sjednici, održanoj 26. studenog 2020. godine, donijela Rješenje o razrješenju vršitelja dužnosti predsjednika i članova Vijeća Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP-a) te je istovremeno donijela i Rješenje o imenovanju predsjednika i članova Vijeća NIPP-a.
 
Slika prikazuje 24. sjednicu Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske je donijela odgovarajuća razrješenja i imenovanja, a predsjednikom Vijeća NIPP-a imenovan je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave, dr. sc. Damir Šantek.
 
Vijeće NIPP-a je tijelo koje predlaže Vladi Republike Hrvatske strategiju, operativne programe i druge akte od važnosti za NIPP, promiče uspostavu, održavanje i razvoj izvora prostornih podataka i njihovih metapodataka, donosi kriterije za dijeljenje izvora prostornih podataka u svrhu interoperabilnosti, donosi odluke o definicijama i detaljnim opisima tema prostornih podataka kao i mnoge druge zadaće od važnosti za uspostavu, održavanje i razvoj NIPP-a.