Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Najava 32. NIPP radionice

Državna geodetska uprava nastavlja s aktivnostima uključenja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka (NIPP) te u tu svrhu organizira 32. NIPP radionicu pod nazivom „Uključenje u Nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka (NIPP)“.

Jedan od osnovnih ciljeva NIPP radionice je uključivanje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u NIPP, a koje u svojoj nadležnosti imaju prostorne podatke te podizanje razine znanja o NIPP-u i pružanje kvalitetnijih usluga na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini.

Svrha radionice je upoznavanje s NIPP-om i zakonskom regulativom definiranom Zakonom o NIPP-u (NN 56/1352/1850/20) te obvezama koje proizlaze iz ovog Zakona. Kroz predavanja bit će predstavljen postupak prijave institucija u NIPP i izvora prostornih podataka iz njihove nadležnosti u NIPP. Pri tome prvi korak predstavlja prijava institucije u Registre NIPP-a, a zatim slijedi prijava izvora prostornih podataka na Geoportal NIPP-a i unos metapodataka u Katalog metapodataka NIPP-a

Ovim putem vas pozivamo na 32. NIPP radionicu, koja će se održati 6. srpnja 2022. g. (srijeda) s početkom u 9:30 sati putem online platforme Microsoft Teams. Predviđeno trajanje radionice je oko 2 sata. NIPP radionica namijenjena je službenicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na prijašnjim radionicama posvećenim uključivanju novih subjekata u NIPP (tijekom 2021. g.).

Sudjelovanje na radionicama je besplatno (nema kotizacije), a ukoliko ste zainteresirani molimo da se za detaljnije informacije javite na e-poštu: infonipp@dgu.hr.