Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Započeo projekt izrade Strategije NIPP-a

Državna geodetska uprava u svojstvu Nacionalne kontakt točke za NIPP/INSPIRE pokrenula je izradu Strategije NIPP-a. Na natječaju raspisanom od strane Svjetske banke izabrana je švedska tvrtka Swedsurvey.

Kao jedna od aktivnosti na projektu, 3.07.2014. održan je sastanak voditelja radnih skupina i djelatnika Sektora infrastrukture prostornih podataka sa švedskim konzultantom Andersom Östmanom u kojemu je predstavljen tijek projekta i, na osnovu pitanja koje je konzultant pripremio, razvijena diskusija sa voditeljima radnih skupina.

Svaki voditelj predstavio je rad svoje radne skupine u kratkim crtama, te naglasio probleme s kojima se skupina susreće.

Dotaknute su teme lokalne samouprave, te podizanja svijesti o prostornim podacima na toj razini, poslovnog modela i načinima licenciranja, načinima kako učiniti prostorne podatke dostupne korisnicima, servisima, te daljnjem smjeru rada radnih skupina.

Voditelji radnih skupina NIPP-a iskazali su zadovoljstvo pokrenutim projektom koji će dati i svoj doprinos u redefiniranju i samog rada radnih skupina, a svi uključeni u projekt moći će aktivno sudjelovati na izradi Strategije. Strategija će se razviti za razdoblje do 2020 godine, a očekivano je da do kraja godine bude upućena na usvajanje Vladi Republike Hrvatske.