Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Objavljena mrežna usluga pregleda katastarskih čestica i katastarskih općina

Državna geodetska uprava uspostavila je mrežnu uslugu pregleda katastarskih čestica i katastarskih općina te je istu prijavila na Geoportal NIPP-a. Mrežna usluga pregleda razvijena je primjenom WMS standarda, u skladu s INSPIRE provedbenim pravilima za mrežne usluge te specifikacijom za INSPIRE temu Katastarske čestice. Državna geodetska uprava kao subjekt NIPP-a ovim je učinila važan korak ka ispunjenju svojih obveza temeljem Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka (NN 56/12, 52/18) i Direktive INSPIRE.

Mrežna usluga pregleda katastarskih čestica i katastarskih općina dostupna je na jedinstvenom poslužnom mjestu za pristup podacima katastra i zemljišne knjige (OSS). Pristup mrežnoj usluzi pregleda katastarskih čestica i katastarskih općina omogućen je registriranim korisnicima, bez naknade.
Slika prikazuje mrežnu uslugu pregleda katastarskih čestica i katastarskih općina razvijenu primjenom WMS standarda na Geoportalu NIPP-a.

Više informacija o mrežnoj usluzi pregleda katastarskih čestica i katastarskih općina, uvjetima korištenja i postupku registracije možete pronaći na mrežnim stranicama Državne geodetske uprave: