Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Održana konstituirajuća sjednica 6. saziva Vijeća NIPP-a

Konstituirajuća sjednica 6. saziva Vijeća NIPP-a održana je 8. lipnja 2020. godine u Državnoj geodetskoj upravi. Sjednicom je predsjedao glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek koji je imenovan vršiteljem dužnosti predsjednika Vijeća NIPP-a, a istoj su prisustvovali i ostali imenovani vršitelji dužnosti članova Vijeća NIPP-a.
 
Slika prikazuje predsjedanje glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave dr. sc. Damira Šanteka konstituirajućom sjednicom 6. saziva Vijeća NIPP-a.

Jednoglasno je usvojen Poslovnik o radu Vijeća NIPP-a kao i dokumenti Prijedlog izvješća o aktivnostima na uspostavi, održavanju i razvoju Nacionalne infrastrukture prostornih podataka za 2019. godinu i Plan aktivnosti za 2020. godinu. Nakon usvajanja od strane Vijeća NIPP-a, Izvješće će biti podneseno Vladi Republike Hrvatske. Na sjednici je potvrđen i tajnik Vijeća NIPP-a mr. sc Tomislav Ciceli, te sukladno Poslovniku zamjenici predsjednika dr. sc. Aljoša Duplić i mr. sc. Ljerka Marić.

Na dnevnom redu je bilo i usvajanje nove verzije Specifikacije metapodataka NIPP-a koja je potpuno usklađena s INSPIRE provedbenim pravilima za metapodatke i po kojoj će se ažurirati katalog metapodataka na geoportalu NIPP-a do kraja 2020. godine.
 
Slika prikazuje članove Vijeća NIPP-a na konstituirajućoj sjednici 6. saziva Vijeća NIPP-a održanoj u prostorijama Državne geodetske uprave.

Na kraju sjednice je vršitelj dužnosti predsjednika Vijeća NIPP-a pozvao sve predstavnike subjekata NIPP-a da daju svoj doprinos razvoju preglednika GeoHrvatska uključivanjem prostornih podataka iz svoje nadležnosti kako bi isti postao jedan od vodećih preglednika u Republici Hrvatskoj.