Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Državna geodetska uprava pokrenula niz radionica za uključenje JLP(R)S-ova u NIPP

Državna geodetska uprava kao Nacionalna kontaktna točka Nacionalne infrastukture prostornih podataka (NIPP) odlučila je pokrenuti niz radionica u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu Nacionalne infrastrukture prostornih podataka“ koje započinju 2.2.2021., a održavati će se u obliku virtualnih radionica putem virtualne platforme Microsoft Teams.

Svrha ovih radionica pod zajedničkim nazivom „Uključenje u Nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka“ je pomoć jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u samom razumijevanju NIPP-a i procesu uključenja u NIPP, te upoznavanje s njihovim obvezama definiranim Zakonom o NIPP-u (NN 56/13, 52/18, 50/20). Sudionici radionica, predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, raspoređeni su i grupirani za sudjelovanje na radionici prema teritorijalnoj podjeli (npr. susjedne jedinice).
Logo projekta "Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a".
Radionice će se sastojati od niza predavanja koja će obuhvaćati teme potrebne za kvalitetno uključenje subjekata u NIPP – od uvoda u NIPP, preko Registara NIPP-a do Kataloga metapodataka na Geoportalu NIPP-a i preglednika GeoHrvatska. Svaka radionica će također uključivati kratki upitnik, a za kraj je predviđena diskusija u kojoj će sudionici moći postavljati pitanja i tražiti pomoć pri rješavanju nedoumica kako bi mogli samostalno uspješno izvršiti postupak te kontinuirano obavljati poslove određene Zakonom o NIPP-u (NN 56/13, 52/18, 50/20). Predviđeno vrijeme trajanja svake radionice je tri sata.

Radionice će se održati kao sastavni dio provedbe navedenog projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“ sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF). Jedan od glavnih ciljeva projekta je ojačati kapacitete zaposlenika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kako bi se aktivno uključili u uspostavu i provedbu NIPP-a te podići razinu znanja o NIPP-u na lokalnoj, područnoj (regionalnoj) i nacionalnoj razini s ciljem pružanja kvalitetnijih usluga, a detaljima o projektu možete pristupiti putem poveznice.
Lenta Europske unije, Europskih strukturnih i investicijskih fondova te Europskog socijalnog fonda.