Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Novi ciklus NIPP radionica u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“

Državna geodetska uprava nastavlja s aktivnostima uključenja subjekata u Nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka, te u tu svrhu organizira novi ciklus NIPP radionica pod zajedničkim nazivom „Uključenje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u NIPP“.

Novi ciklus radionica obuhvaća 24., 27. i 28. NIPP radionicu koje će se održati 9., 16. i 18. ožujka 2021. putem virtualne platforme Microsoft Teams u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda . Ove su radionice namijenjene predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji nisu mogli sudjelovati u prvom ciklusu radionica održanih u razdoblju 2.-11. veljače 2021. godine.
 
Logo projekta "Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a".
Svrha ovih radionica je upoznavanje s NIPP-om i zakonskom regulativom definiranom Zakonom o NIPP-u (NN 56/13, 52/18, 50/20), te obvezama koje proizlaze iz ovog Zakona. Kroz niz predavanja biti će predstavljen postupak prijave subjekata i izvora prostornih podataka iz njihove nadležnosti u NIPP. Pri tome prvi korak predstavljaju Registri NIPP-a, a zatim slijedi prijava izvora prostornih podataka na Geoportalu NIPP-a i unos metapodataka na Katalogu metapodataka NIPP-a. Posebno će biti obrađene mrežne usluge, kao osnovna obveza za subjekte NIPP-a koji u svojoj nadležnosti imaju postojeće skupove ili nizove skupova prostornih podataka. Također će biti predstavljen i preglednik GeoHrvatska, kao jedan od osnovnih proizvoda NIPP-a.

Uz predavanja, radionice će kao osnovni element sadržavati i interakciju sa sudionicima, odnosno kratki upitnik, čija je namjena dobivanje povratnih informacija od predstavnika JLPRS-ova o poznavanju i razumijevanju NIPP-a. Predviđeno trajanje radionica je dva sata.

Ove se radionice održavaju u okviru provedbe projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“ sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta je uključivanje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svojoj nadležnosti imaju prostorne podatke u NIPP, te podizanje znanja o NIPP-u na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini s ciljem pružanja kvalitetnijih usluga.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na jednoj od radionica iz novog ciklusa, molimo Vas da nam se javite na infonipp@dgu.hr.
Lenta Europske unije, Europskih strukturnih i investicijskih fondova te Europskog socijalnog fonda.