Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Održana druga sjednica 7. saziva Odbora NIPP-a

Druga sjednica 7. saziva Odbora NIPP-a održana je, u virtualnom okruženju, 22. rujna 2021. g. 

Slika prikazuje sudionike sjednice Odbora NIPP-a

Članovima Odbora NIPP-a i ostalim prisutnima predstavljene su aktivnosti Državne geodetske uprave, kao Nacionalne kontakt točke NIPP-a, na organizaciji konferencije „Dan IPP-a 2021.“. Prema planu, konferencija bi se trebala održati 20. listopada 2021. g. u Rovinju, u hotelu Eden, sukladno svim trenutačnim epidemiološkim mjerama u Republici Hrvatskoj. Predviđene okvirne teme konferencije su: Strategija NIPP-a, NIPP nakon INSPIRE-a, uloga prostornih podataka u kriznim vremenima te integracija s ostalim sustavima.
 
Također, raspravljalo se i o trenutačnom stanju izrade cjelovitog izvješća o provedbi mjera i aktivnosti iz Strategije NIPP-a 2020. i Strateškog plana NIPP-a za razdoblje 2017.-2020. g. Navedeno Izvješće je u visokom stupnju izrade te će Vladi Republike Hrvatske biti podneseno na usvajanje do kraja 2021. g.
 
Na sjednici su sudjelovali mr. sc. Ljerka Marić, predsjednica Odbora NIPP-a, članovi Odbora NIPP-a mr. sc. Tomislav Ciceli i dr. sc. Iva Gašparović, predstavnici Nacionalne kontaktne točke, Tanja Pušelj Ostroški, predstavnica zajednice gospodarstva i informatičke tehnologije, Željko Perić, predstavnik zajednice gospodarstva, geodezije i geoinformatike te Davor Kršulović i mr. sc. Tanja Rodin iz Državne geodetske uprave.