Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

NIPP radionice u lipnju


Državna geodetska uprava kao Nacionalna kontaktna točka (NKT) Nacionalne infrastrukture prostornih podataka Republike Hrvatske (NIPP) provodi aktivnosti uspostave, održavanja i razvoja NIPP-a. U okviru ovih aktivnosti NKT održava NIPP radionice kojima se nastoji pomoći subjektima u ispunjavanju njihovih obveza i približiti teme NIPP-a. Tako će u lipnju 2023. biti održane dvije online radionice od kojih je svaka namijenjena određenoj skupini subjekata.

Prva radionica u ovom ciklusu namijenjena je predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Ova radionica pripada nizu radionica pod zajedničkim nazivom „Uključenje u Nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka“ kojima je cilj upoznati subjekte s NIPP-om općenito, kao i o njihovoj ulozi i obvezama.

Druga radionica namijenjena je subjektima koji su već uključeni u NIPP i trenutno provode aktivnosti unosa metapodataka u Katalog metapodataka na Geoportalu NIPP-a. Ova će radionica biti održana s ciljem da se pomogne subjektima koji još nisu ili su tek započeli opis svojih izvora u Katalogu metapodaka na Geoportalu NIPP-a.

Ukoliko spadate u neku od ciljanih grupa korisnika te ste zainteresirani za sudjelovanje na navedenim radionicama javite nam se na mail: infonipp@dgu.hr.