Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

Održana 8. NIPP radionica u sklopu IPA 2010 projekta

Osma u nizu NIPP radionica „Unos metapodataka na Geoportal NIPP-a“ održana je 18. i 19.05. u Državnoj geodetskoj upravi. Radionica je održana u sklopu projekta IPA 2010 - Podrška uspostavi komponenti integriranog sustava zemljišne administracije (ISZA) u Državnoj geodetskoj upravi, financiran od Europske unije. U sklopu ovog projekta, kao jedan od modula, realiziran je i Geoportal NIPP-a od strane  tvrtke IGEA-a, dijela grupacije IN2.

Slika prikazuje održanu prezentaciju predstavljanja Geoportala NIPP-a od strane tvrtke IGEA.

Sudionike je u uvodnom dijelu pozdravio zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave g. Vladimir Majetić naglašavajući važnost uključivanja subjekata u NIPP kroz aktivno sudjelovanje u uspostavi.

Radionici je u prvom danu sudjelovalo 13 predstavnika subjekata, a u drugom danu njih 15. Uz subjekte koji su redoviti na svim NIPP radionicama i koji aktivno sudjeluju u uspostavi NIPP-a, radionici su prisustvovali i predstavnici onih institucija koji do danas nisu bili aktivni, a koji su u jednom danu imali priliku čuti sve o svojim obavezama koje proizlaze iz INSPIRE direktive, odnosno Zakona o NIPP-u, te vremenskom okviru uspostave NIPP-a koji su obavezni poštivati.

Slika prikazuje sudionike radionice u praktičnom radu i popunjavajnu elemenata metapodataka za jedan izvor prostornih podataka na Geoportalu NIPP-a.

Edukaciju su zajednički održali djelatnici Nacionalne kontaktne točke i tvrtke IGEA. Radionica se u jednom dijelu sastojala od praktičnog rada i popunjavanja elemenata metapodataka za jedan izvor prostornih podataka na Geoportalu NIPP-a. Prezentirane su tehničke karakteristike Geoportala i njegova formalna pozadina. Još jedanput je naglašeno kako su metapodaci usklađeni s INSPIRE specifikacijom za metapodatke i kao pomoć kod popunjavanja metapodataka prezentirana je web stranica metapodaci.

Slika prikazuje sudionike 8. NIPP radionice - subjekte NIPP-a - održane u prostorijama državne geodetske uprave.

U svakom danu razvila se zanimljiva diskusija u kojoj se odgovaralo na pitanja i nedoumice subjekata. Nacionalna kontaktna točka je kao i uvijek dostupna za sva pitanja, koja su možda ostala neodgovorena, na mail adresi infonipp@dgu.hr.