Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

34. NIPP radionica

Trideset četvrta NIPP radionica održana je 14. lipnja 2023. godine od strane Državne geodetske uprave u on line okruženju putem platforme Microsoft Teams.

Polaznici radionice pod nazivom „Uključenje u Nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka (NIPP)“ su bili predstavnici jedinica lokalne i područne samouprave kao potencijalni budući subjekti NIPP-a. Na radionici je prisustvovalo oko 70 sudionika.

Cilj radionice je bio potaknuti jedinice lokalne i regionalne samouprave na uključenje u NIPP i prijavu izvora prostornih podataka iz svojih nadležnosti u Registre NIPP-a kao prvom koraku uključenja u NIPP. Krajnji cilj je povećati dostupnost prostornih podataka sa lokalne i regionalne razine i time poticati dijeljenje i ponovnu uporabu podataka kao i sam razvoj infrastrukture prostornih podataka.

U uvodnom dijelu radionice održano je uvodno predavanje o NIPP-u, zakonskom okviru i obvezama koje iz njega proizlaze. Uslijedilo je predavanje o glavnom proizvodu NIPP-a, nacionalnom Geoportalu prostornih podataka i Katalogu metapodataka NIPP-a te je u završnici dan kratki sažetak i pregled podataka koji ulaze u okvir NIPP-a i način njihove prijave u Registre NIPP-a.



Predmetne prezentacije su dostupne u PDF formatu.
 
PROGRAM 34. NIPP RADIONICE
VRIJEME NASLOV PREDAVANJA GOVORNIK FORMAT
9:30 – 9:35 Otvaranje radionice mr. sc. Ljerka Marić  
9:35 – 10:10 Uvod u NIPP; Svatko može lako pronaći, razumjeti i koristiti prostorne podatke; Registri NIPP-a mr. sc. Tomislav Ciceli PDF
10:10 – 10:25 Geoportal NIPP-a;Katalog metapodataka NIPP-a mr. sc. Tanja Rodin PDF
10:25 – 10:45 Uključenje JLS-a u NIPP mr. sc. Tanja Rodin PDF
10:45 – 10:55 Rasprava    
10:55 – 11:00 Završetak radionice mr. sc. Tomislav Ciceli