Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

35. NIPP radionica

Trideset peta NIPP radionica održana je 15. lipnja 2023. godine od strane Državne geodetske uprave u on line okruženju putem platforme Microsoft Teams.

Polaznici radionice pod nazivom „Geoportal i katalog metapodataka NIPP-a“ su bili predstavnici jedinica lokalne i područne samouprave kao novi subjekti NIPP-a koji su u postupku unosa metapodataka u Katalog metapodataka NIPP-a. Na radionici je prisustvovalo 42 sudionika.

Cilj radionice je bio objasniti novim subjektima NIPP-a proces stvaranja i ažuriranja metapodataka u sutavu Geoportala NIPP-a odnosno Katalogu metapodataka. Krajnji cilj je povećati broj i kvalitetu metapodaktovnih zapisa na Geoportalu NIPP-a kako bi se povećala dostupnost prostornih podataka sa lokalne i regionalne razine i kako bi oni bili dovoljno jasni i transparentni za sve korisnike.

U uvodnom dijelu radionice održano je uvodno predavanje o Geoportalu i profilu metapodataka NIPP-a, nakon čega je uslijedilo predavanje o stvaranju i ažuriranju metapodataka NIPP-a s objašnjenjima, preporukama i primjerima popunjavanja određenih elemenata metapodataka. Prezentacije s radionice su dostupne u PDF formatu.


 
PROGRAM 35. NIPP RADIONICE
VRIJEME NASLOV PREDAVANJA GOVORNIK FORMAT
9:30 – 9:35 Otvaranje radionice mr. sc. Ljerka Marić  
9:35 – 10:05 Geoportal NIPP-a i profil metapodataka mr. sc. Tomislav Ciceli PDF
10:05 – 10:45 Stvaranje i ažuriranje metapodataka NIPP-a mr. sc. Tanja Rodin PDF
10:45 – 10:55 Rasprava    
10:55 – 11:00 Završetak radionice mr. sc. Tomislav Ciceli