Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

11. NIPP radionica

Na tragu aktivnosti usvajanja Strategije NIPP-a 2020 potvrđenoj od strane Vijeća NIPP-a, dana 9. svibnja 2017. godine u Državnoj geodetskoj upravi održana je 11. NIPP radionica. Istoj je prisustvovalo 47 sudionika, predstavnika 28 institucija, subjekata NIPP-a.
 
Slika prikazuje Tomislava Cicelija tijekom predstavljanja Strategije NIPP-a 2020.
 
Okupljene sudionike na početku radionice, pozdravila je Ljerka Marić, načelnica sektora za Infrastrukturu prostornih podataka Državne geodetske uprave koja je naglasila važnost donošenja Strategije NIPP-a za sve dionike NIPP-a.

Tomislav Ciceli, voditelj Službe za NIPP, predstavio je samu strategiju s fokusom na osnovne elemente; viziju, misiju i strateške ciljeve. Kao krajnji cilj NIPP istaknuta je vizija koja glasi „Svatko može lako pronaći, razumjeti i koristiti prostorne podatke.“
Također su izložene i aktivnosti na razini svakog strateškog cilja kojima se planira njihova realizacija.
 
Slika prikazuje sudionike 11. NIPP radionice tijekom predstavljanja Strategije NIPP-a 2020. Radionici je prisustvovalo 47 sudionika.
 
Slika prikazuje otvorenu diskusiju, gdje sudionici postavljaju pitanja i komentare na predstavljenu strategiju i planirane aktivnosti.
 
U nastavku, otvorena je aktivna diskusija među sudionicima koji su iskazali zadovoljstvo napisanom strategijom i planiranim aktivnostima te istaknuli potrebu za jačanjem međuinstitucionalne suradnje u svrhu postizanja zadanih nam ciljeva i obveza. Od sudionika je zatraženo da dostave svoje komentare i prijedloge do zadanog im termina kako bi se na vrijeme ispunili svi preduvjeti za donošenje strategije.

Slika prikazuje nastavak diskusije i postavljanje pitanja i komentara.