Preskočite na glavni sadržaj
Prijava

5. NIPP radionica

Dana 25.11.2013. u prostorijama Ministarstva uprave u Zagrebu održana je 5. NIPP radionica kojoj je prisustvovalo 40-ak predstavnika raznih institucija, subjekata NIPP-a.
 
I ova je radionica, kao i prethodna, bila praktičnog karaktera gdje se predstavnike subjekata NIPP-a upoznalo s načinom popunjavanja metapodataka u Metadata editoru.

Na web stranicama NIPP-a odnedavno su objavljeni Metapodaci u HTML-u. Ukratko se prošlo kroz stranice koje služe kao informacija i pomoć za popunjavanje metapodataka koje su svi subjekti obavezni popuniti za svoje podatke.
 
Subjektima je predstavljen Registar subjekata i Registar izvora prostornih podataka. Sve eventualne primjedbe na podatke u Registrima subjekti su imali mogućnost dati i na samoj radionici, a one  koji su se prvi put s time susreli upoznalo se s obvezom davanja informacija za te iste Registre putem dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama NIPP-a.
 
Kroz gostujuće predavanje „Prilagodba prostornih podataka zahtjevima INSPIRE-a“ g. Dragana Divjaka sudionici radionice imali su prilike vidjeti na koji način se modeli podataka usklađuju s INSPIRE-om, te su još jednom upoznati sa obvezama koje kao subjekti imaju spram Europe.
 
Kao i uvijek radionicu je pratila zanimljiva diskusija u kojoj su se rješavale nedoumice i pitanja subjekata.
 
Program radionice možete vidjeti ovdje, a sve informacije i dodatnu pomoć možete zatražiti na infonipp@dgu.hr.